Fontos aktualitások

 Szerző: - 08:30
máj 122017
 

Közeleg a nyári szabadságolások ideje. Május 29-től június 2-ig, valamint június 28-tól július 28-ig összevont rendelést fogok tartani. Szabadságra július 31-től, augusztus 30-ig megyek. Az összevont rendelések idején az időpontfoglalás szünetel.

Néhány hónapja változott a hírlevelek küldésének módja. Ez a szolgáltatás kizárólag az Önök érdekében történik, hogy pl. ne okozzon bosszúságot, ha a rendelőbe érkezve zárt ajtót találnak. Érthetetlen számomra, hogy azok, akik egyáltalán feliratkoztak rá, negyven százalékban meg sem nyitják! Lehet, hogy a levelezőprogram a levélszemétbe helyezi, ha valaki egyáltalán nem kap levelet (és feliratkozott), kérjük ellenőrizze ezt! Ebben a formában túl sok értelmét nem látom annak, hogy tovább bajlódjunk hírlevelekkel.

Továbbra is rengeteg problémánk van a tanintézetekkel az igazolások miatt. Az egész rendszer alapvetően rosszul működik, ez nem a Szülők hibája. Nem egyszer előfordul, hogy az iskola utólagos igazolást kér, visszakövethetetlen időpontokra. Nem orvosi feladat, éppen ezért a jövőben senkinek nem adunk visszamenőlegesen orvosi igazolást! Szintén nem orvosi feladat, tanintézet vezetőjével goromba hangvételű levelezésbe bonyolódni, mert a szülő kirándulásról való távollétet hazudik olyan napokról, amikor nem is ment az osztály sehova… Eddig sem szerettem volna ezekbe belebonyolódni, de a jövőben visszamenőlegesen csak két napot igazolok, kizárólag szülői kérésre (sem a gyermek, sem ez iskola kérését nem fogom teljesíteni), azokat is csak akkor, ha visszamenőlegesen öt munkanapon belül kérik.

További probléma, a kísérő nélkül érkező gyermek! Gyakran összefügg ez az igazolásokkal, a szülő nem is tud arról, hogy gyermeke az iskola helyett az orvoshoz, majd igazolással a zsebében a Plazába megy! Van azonban ennél nagyobb gond is. Nem tudok egyedül érkező, vakbélgyulladásra gyanús gyermekkel mit kezdeni! Megtörtént eset: elmondtam a gyermeknek, nem kizárt, hogy vakbélgyulladása van, azonnal be kell mennie a kórházba, hívja ide a hozzátartozóját. Rövid várakozás után mégis hazament. Kész csoda, hogy még időben műtőasztalra került! Ezekben az esetekben a kiskorú önállóan döntésképtelen! Nagyon kérem, hogy akármennyire is elfoglaltak és akármennyire önállóságra nevelt a gyermek, valaki kísérje el, vagy legalább e-mailben jelezzék, hogy tudunk arról, hogy a gyermek orvoshoz megy, ez és ez a probléma, ha bármi felmerül, miképpen vagyunk elérhetők! Betöltött 14 éves kortól felnőtt háziorvos is választható, a teljesen önálló páciensek bátran jelentkezzenek át!

Az utóbbi napokban sokan kérdezték, hogy javaslom-e fiúk HPV elleni oltását. A válasz egyértelmű, IGEN, érdemes beadatni, szakmai szempontból is, és kihasználva azt a lehetőséget, hogy Székesfehérvár Önkormányzata ezt gyermekenként közel 70 000 Ft-tal támogatja. Sajnos az oltás megnevezése a mindennapi szóhasználatban “méhnyakrák elleni”, azonban a szájüregi-, nyelv-, gége-, nyelőcső-daganatok egy részét is a HPV vírus okozza, ezért a fiúk védelme is teljesen indokolt!

A közeljövőben sor kerül a maroshegyi rendelő roskadozó épületének részleges felújítására, egyelőre ennek idejéről, mikéntjéről nincs pontos információnk, remélem időben tájékoztathatjuk Önöket, ha ez kiköltöztetéssel jár majd.

2017. július 1-től iszkaszentgyörgyi rendelésem pedig végleg megszűnik.