Fényvédelem

 Szerző: - 17:27
máj 172010
 

Még odakinn tombol az orkán és szakad az eső, talán nincs későn, hogy pár szót szóljak a helyes fényvédelem fontosságáról. Jól ismert, a médiákban is sokszor hangoztatott tény, hogy a környezetszennyeződés egyik ártalmaként a Föld ózonpajzsa egyre vékonyodik, pedig korábban megszűrte az emberi szervezetre káros UV-A és UV-B sugarakat.

A káros sugárzásnak enyhe viszkető bőrpírtől, az egész szervezet súlyos megbetegedéséhez vezető hatása lehet, amely függ a bőrtípustól, a káros sugárzás erejétől és időtartamától. Csecsemők és kisgyermekek bőre fokozottan érzékeny!

Nem lehet eléggé hangsúlyozni a fényvédelem szükségességét abban az esetben is, amikor nem vízparti üdülésen vagyunk, hanem mindennapi életünket éljük! Azt gondolom, hogy ma már a gondos fényvédelem hasonló fontossággal bír, mint a napi többszöri fogmosás, érdemes ezt szem előtt tartanunk!

Javaslom, hogy figyelmesen olvassák el bőrgyógyász kollégám írását, mert a cikk a napnál is világosabban tájékoztat mindenkit a teendőkről és a megelőzés fontosságáról!