Vérzik az orra

 

Vérzik az orra

Az orrnyálkahártya rendkívül jó vérellátottságú, vékony erei viszonylag kis behatásokra is megrepedhetnek. Az orrvérzés az esetek túlnyomó többségében orvosi beavatkozás nélkül néhány perc alatt elmúlik.Legfontosabb teendő a légutak tisztán tartása, hogy a beteg levegőt kapjon, és a vérzés ellátása. Ültessük le a gyermeket, a feje dőljön előre. Hagyjuk a vért kicsorogni zsebkendőbe vagy mosdóba, ügyeljünk arra, hogy ne nyelje le! Illesszünk az orrpitvarba kicsiny gézt vagy vattacsomót (ugyanígy megfelel egy tiszta zsebkendő csücske is). Ha nem áll semmi ilyesmi rendelkezésünkre, az orrcimpák két ujjal történő, egyszerű összeszorítása is hatásos.Ismételjük meg a fentieket, ha tíz perc múlva nem áll el a vérzés. Jó szolgálatot tehet a tarkóra és a homlokra helyezett hideg borogatás.

 Minden vélemény számít! Várjuk a hozzászólásokat!

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..