Hány

 

Hány

Sok betegség tünete lehet. 1-2 hányás nem ad okot különösebb aggodalomra, sorozatos, gyakori hányások azonban kiszáradáshoz vezetnek. Hányáscsillapításra kisgyermekeknek Daedalonetta kúpot, nagyobbaknak Daedalon kúpot (esetleg tablettát) adjunk. Ugyancsak hányáscsillapító a B6 vitamin tabletta. Amennyiben ezek hatásosak, itassuk a gyermeket kortyonként, hűtött teával, vagy szénsavmentes ásványvízzel. Adhatunk Humana Electrolyt-ot, vagy Normolyt-ot, ezek a készítmények az elvesztett ásványi anyagokat is pótolják. A diéta néhány napig zsír- és fűszerszegény legyen, egyszerre kis mennyiségeket fogyasszon. A fentiek hatástalansága esetén forduljunk orvoshoz!

Amennyiben lehelete acetonos, bágyadt, aluszékony, nyelve száraz, a csecsemő kutacsa beesett a gyermek kiszáradt. Ha továbbra sem itatható, a folyadékháztartás egyensúlya csak cseppinfúzióval állítható helyre, ezért haladéktalanul forduljunk orvoshoz !

 Minden vélemény számít! Várjuk a hozzászólásokat!

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..