Hasmenése van

 

Hasmenése van

Gyakori híg székletürítések (különösen hányással, lázzal társulva) könnyen kiszáradáshoz vezetnek. Elsősorban a lázcsillapításra és a hányás megszüntetésére fordítsunk figyelmet, ha ezeket képesek vagyunk uralni, úgy a hasmenéssel elvesztett folyadékot könnyebben pótolhatjuk. A hányásnál leírt teendők mellett célszerű ha a gyermeknek Smecta-t adunk, valamilyen probiotikummal kiegészítve.(Probiotikumok az emberi vastagbélben lévő hasznos baktériumok, amelyek száma antibiotikumok szedése, helytelen étkezési szokások és bélfertőzések miatt jelentősen csökkenhet. Az egészséges étrend részeként élőflórás tejtermékek rendszeres fogyasztása javasolt.) Ebből a célból szedjünk Normaflore-t, vagy Bonolactot, vagy Lactiv-ot.

Régebben rendelt „székletfogó” készítmények adása tilos! Látszólag hatékonyak, de megakadályozzák a szervezetet saját regenerációs folyamatainak a beindításában. Sok hasmenés fertőző betegség, éppen ezért azonnal jelezzük orvosunknak, hogy a szükséges közegészségügyi-járványügyi intézkedéseket megtehesse !

 Minden vélemény számít! Várjuk a hozzászólásokat!

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..