Házi gyermekorvosi rendelésünkről

 

Házi gyermekorvosi rendelésemet 1992 óta végzem a maroshegyi orvosi rendelőben. 1995 óta a rendelés vállalkozásom keretében működik. Asszisztensem Cser Andrea körzeti szakápoló és szakasszisztens.

A rendelő címe: 8000 Székesfehérvár, Batthyány u. 12. tel./fax: 22/315-515

Gyermekgyógyászati alapellátás keretei között fogadjuk betegeinket újszülött kortól betöltött 19 éves korukig, azonban betöltött 14 éves kortól már felnőtt háziorvos is választható, így mindazok a szülők, akik úgy érzik, hogy gyermekük kellően önálló ahhoz, hogy szülő (hozzátartozó) kísérete nélkül jelentkezzen vizsgálatra, bátran válasszon felnőtt háziorvost helyettünk! Praxisunk területi ellátási kötelezettséggel is rendelkezik; betegeink Székesfehérvár egész területéről és a környező falvakból keresik fel rendelésünket. Örömmel fogadjuk azokat a gyermekeket, akiknek lakóhelyén csecsemő- és gyermekgyógyászati alapellátás nem biztosított.

A Sóstó Patika a szomszéd épületben található, a rendelés ideje alatt mindig nyitva tart. A felírt receptek azonnal beválthatók, a ritkábban rendelt készítményeket rövid határidővel beszerzik.

Házi gyermekorvosi rendelésünket a Nemzeti Egészségbiztosítási Alap finanszírozza, így a betegellátás díjtalan. (Néhány szakértői vizsgálat és oltás beadás hatósági ár megfizetésére kötelezett.)

Legfőbb feladatunk a betegség esetén hozzánk fordulók gyógykezelése, a krónikus betegeink gondozása. Szűrővizsgálatokat végzünk, tevékenységünk a betegségek megelőzésére irányul. Részt veszünk iskolaorvosi ellátásban, a MÁV Alapítványi Óvoda és a Maroshegyi Óvoda, valamint a két sárkeresztesi tanintézet tartozik körzetünkhöz. Feladatunk még a szakértői tevékenység, (pl. alkalmassági vizsgálatok) és a közegészségügyi- járványügyi munka is.

Néhány gyakorlati tudnivaló:

Természetesen a fekvőbetegeket indokolt esetben otthonukban látjuk el. Kérjük a szülőket, hogy beteghez hívást lehetőleg időben, jóval a délutáni rendelés megkezdése előtt ill. a délelőtti rendelés befejezése előtt jelezzék a 30/94-60-330-as telefonszámon.

Kapcsolattartás: a rendelkezésre állási időben telefonon elérhetők vagyunk, azonban nyomatékosan kérjük, hogy rendelési időben kizárólag sürgős, indokolt esetben telefonáljanak, mert az indokolatlan hívások zavarják a betegellátást. Az e-mail üzeneteket legkésőbb 24 órán belül megválaszoljuk. Amennyiben bárki értesülni kíván fontos információkról (távollétek, helyettesítés, stb.) bármikor feliratkozhat hírlevelünkre és/vagy kaphat információkat a Twitterről.

Kérjük betegeinket, hogy legkésőbb 15 perccel a rendelés befejezése előtt szíveskedjenek megjelenni.

Előjegyzésre a mindenkori rendelési idők második másfél órájában van lehetőség, akár a rendelés megkezdése előtt fél órával telefonon, akár erről a honlapról elérhető internetes felületről, akár visszarendeléskor. Délelőttös napokon 9:30-tól, délutános napokon 16:30-tól az előjegyzett betegek – sürgős szükség esetét kivéve – elsőbbséget élveznek!

Csecsemő-tanácsadáson kizárólag előjegyzés alapján, egészséges gyermekekkel kapcsolatos ellátás folyik, ezért nyomatékosan kérünk mindenkit, hogy sürgős szükség (életveszély) kivételével, beteg gyermekkel még a váróba se jöjjenek be a tanácsadás ideje alatt!

Receptek, beutalók írása, egyéb adminisztrációval kapcsolatos kérések teljesítésére soron kívül nincs lehetőség, azért mert ezek kiállítása ugyanúgy időigényes, mint maga a betegvizsgálat. A rendelés közben, telefonon érkező ilyen irányú kéréseket nem tudjuk teljesíteni! Amennyiben a rendelést megelőző 30 percben hívnak bennünket, vagy e-mailt küldenek, úgy szívesen megírjuk előre a kért recepteket, beutalókat, (stb.)!

Rendelési időn kívüli, illetve hétvégi ellátás: kollégámmal, dr. Kissevich Horváth Tamással ellentétes műszakban dolgozunk, így – nagyon sürgős esetben – kölcsönösen ellátjuk egymás betegeit saját rendelési időnkben. Ugyancsak helyettesítjük egymást szabadság, továbbképzés idején. A helyettesítés mindig összevont rendelés keretében történik, saját rendelési időnkben.

Amennyiben hétvégén lehetőségem van rá, akkor is szívesen állok rászoruló betegeim rendelkezésére. Munkaidőn kívül folyamatos gyermekgyógyászati ellátást a Városi Gyermekügyelet nyújt az Orvosok Házában (Seregélyesi út 17.).

Tel.: 22/501-405

(Legutolsó frissítés: 2016.05.23.)