Piros a szeme

 

Piros a szeme

A szem kipirosodása leggyakrabban kötőhártya-gyulladás miatt alakul ki. Ezek egy része fertőző betegség, vagyis ha a tünetet észleljük, ne vigyük a gyermeket közösségbe! Azokat az allergiás betegeinket, akiknél szempanaszok vannak, ellátjuk a megfelelő szemcseppekkel. Az orvosi vizsgálatig nincs sok teendő: nem érdemes sem kamillás lemosást, sem pedig recept nélkül kapható Visine szemcseppet használni! Hasznos lehet műkönnyel csökkenteni a szem szárazságát (pl. Tears Naturale II.). Az otthon lévő, megbontott szemcseppek szavatossági ideje gyorsan lejár, erre ügyeljünk. Az orvosi vizsgálat után megfelelő szemcseppet vagy szemkenőcsöt kapunk, ezeket általában öt napig alkalmazzuk, ez idő alatt közösségbe menni tilos!

Baleset esetén, ha a gyermek szemébe vegyi anyag, ismeretlen folyadék, mész, festék kerül, haladéktalanul menjünk szemészetre, akár a mentőszolgálat segítségét is igénybe véve!

 Minden vélemény számít! Várjuk a hozzászólásokat!

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..